Hamdi Latifi volgt Ivan Van Cauwenberghe op in gemeenteraad Tielt

Patrick Demarest

28/03/2021
Politiek

In de Tieltse gemeenteraad van 1 april 2021 komt er een wissel binnen de N-VA/Open VLD+ fractie. Ivan Van Cauwenberghe beëindigt zijn mandaat als gemeenteraadslid binnen de N-VA/Open VLD+ fractie.  Hamdi Latifi uit Tielt is de eerstvolgende opvolger binnen de lijst en popelt om op de gemeenteraad van 1 april zijn mandaat op te nemen.

Het (nieuwe) mandaat in het Davidsfonds van Ivan Van Cauwenberghe is niet verenigbaar met zijn politiek mandaat. Daarom geeft hij de fakkel binnen de gemeenteraad van Tielt door aan Hamdi Latifi.

“Het Davidsfonds staat voor uitdagende tijden”, zegt Ivan Van Cauwenberghe. “Ik ben toegetreden tot het nationaal bestuur en de raad van bestuur van deze grote culturele vereniging van Vlaanderen, om samen met de collega’s uit de andere provincies het project gedurende 5 jaar mee te helpen begeleiden.”

Zijn mandaat is niet verenigbaar met zijn politiek mandaat en om die reden neemt hij dan ook ontslag als politicus. “Ik wens allen die werken aan de verdere uitbouw van de stad en haar deelgemeenten veel moed en succes toe. Ook hier zijn de uitdagingen nog groot om de afspraken met kiezer gerealiseerd te zien tegen het einde van deze legislatuur”, aldus Ivan Van Cauwenberghe.

“Altijd droom geweest om verantwoordelijkheid te kunnen opnemen in gemeenteraad”

Ivan Van Cauwenberghe wordt opgevolgd door Hamdi Latifi. “Het is voor mij een eer om het mandaat van Ivan over te nemen”, zegt Hamdi Latifi. “Het is altijd een droom geweest om mijn verantwoordelijkheid te kunnen opnemen in de gemeenteraad. Ik wil vooral een luisterend oor zijn voor de Tieltenaren en ervoor zorgen dat oplossingen voor de noden van Tielt, zeker gerealiseerd worden, maar niet ten koste van alles.”

Hamdi Latifi heeft veel ervaring in het verenigingsleven en in de stedelijke jeugdraad en nu als bedrijfsleider. “Langs deze weg bedank ik Ivan voor zijn inzet”, zegt Hamdi Latifi. “We vinden het jammer dat Ivan deze keuze moet maken, maar respecteren het”, zeggen de voorzitters Hans Lema (N-VA) en Guido Weustenraed (Open VLD). “Binnen het Kartel N-VA/Open VLD+ is deze overgang zeer vlot en constructief verlopen. We wensen zowel Ivan als Hamdi bijzonder veel succes in hun nieuwe uitdaging.”