Haal het gewicht van je restafvalzak naar beneden

Patrick Demarest

08/06/2021
Actua

IVIO organiseert op 9, 16 en 23 juni drie online infosessies met tips over hoe je het gewicht van de restafvalzak kan doen dalen. De thema's zijn kringlooptuinieren, koelkastbeheer en ‘koken met restjes’.

Willen we niet allemaal dat onze restafvalzak minder snel vol is? De gemiddelde restafvalzak bevat nog altijd meer dan 20% recycleerbaar materiaal, van textiel tot een plastic zak. Maar ook voedsel of composteerbaar materiaal komt nog steeds, onterecht, in de restafvalzak. Met eenvoudige tips kan iedereen het gewicht van de restafvalzak doen dalen.  Daarom organiseert IVIO enkele online infosessies, over kringlooptuinieren, koelkastbeheer en ook ‘koken met restjes’.

9 juni 2021, van 14u tot 15u30 gaat het over ‘Kringlooptuinieren in een notendop’. Jouw tuin, je paradijs! Maar heb je nog wel tijd over om ervan te genieten? Of gaat je tijd vooral op aan karweitjes en tuinklusjes die steeds meer tuinafval opleveren? Het kan ook anders. Denk aan de kringloop en kies voor tuinieren met minder resten én minder werk. Tijdens deze online-infosessie ontdek je hoe jij tuinafval kunt voorkomen en hoe je allerlei tuinresten nuttig en ook fraai en creatief in de tuin kunt gebruiken.

Op 16 juni 2021, van 14u tot 15u30 leer je over ‘Goed koelkastbeheer vermijdt voedselverlies’. Voel jij het ook? Die ergernis, dat je de overschot van de maaltijd mooi in een bewaardoosje in de koelkast stak, en dan gewoon vergat om er iets mee te doen? Volg de infosessie ‘Koelkastbeheer’ en merk dat je niet alleen bent. Een goede koelkastindeling behoedt je van onfrisse verrassingen. Tijdens de sessie kom je ook meer te weten over de houdbaarheidsdata, waarom niet alle voeding in de koelkast mag en hoe je met enkele simpele tips, het maximale uit je voeding haalt.

Op 23 juni 2021, van 14u tot 15u30 gaat de sessie over ‘Voedselverlies tips 'koken met restjes'. In de online infosessie wordt de nadruk gelegd op tips rond bewaren, verwerken, plannen en koken.

De online infosessies zijn gratis en duren anderhalf uur. De deelnemers ontvangen kort voor aanvang een link in de mailbox. Noodzakelijk om de sessies te volgen: een computer met camerafunctie en een stabiele internetverbinding.

Inschrijven? Stuur een mail naar emily.meiresonne@ivio.be.