Guido Weustenraed nieuwe voorzitter Open VLD

Patrick Demarest

23/05/2019
Actua Politiek

Vanaf juni mag Guido Weustenraed zich voorzitter noemen van Open Vld Tielt. Guido neemt de fakkel over van Johan Rosseel en wil met een open geest nieuw leven in het Tieltse politieke landschap blazen. Guido krijgt steun van 15 bestuursleden.

Trots en dankbaar voor de voorbije jaren blijft Johan Rosseel (48) bestuurslid. “Het is het gepaste moment om de fakkel door te geven aan een gedreven nieuwe voorzitter en een vernieuwde ploeg met frisse ideeën. Uiteraard blijf ik met mijn jarenlange ervaring in de politiek, het bedrijfs- en verenigingsleven deel uitmaken van het bestuur”, bevestigt Johan overtuigd.
Tegen afbraakpolitiek
De nieuwe voorzitter Guido Weustenraad (51) woont in Kanegem. Hij is gehuwd met Jessie Schallenberg en vader van Silke (24), Marijke (14) en Pieter (13). Opgeleid tot handelsingenieur met specialisatie beleidsinformatica werkt Guido 29 jaar in de financiële sector.
Guido gaat voor een uitdagend voorzitterschap. “Het is me een eer en genoegen om Johan op te volgen. Ondertussen ben ik drie jaar in het bestuur van Open Vld Tielt en was ik ook campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober vorig jaar. De kans mogen grijpen om deze schitterende bestuursploeg te leiden motiveert mij enorm. Ik ben dan ook een teamplayer die ervan overtuigd is dat men samen meer bereikt. Onze partij wil meewerken aan een goed Tielt en alhoewel we nu in de oppositie zetelen stellen wij onszelf het doel om constructieve bijdragen te leveren. Ik durf te zeggen dat ik radicaal tegen afbraakpolitiek ben. Ook eigenbelang hoort niet thuis in de politiek”, vertelt Guido.
De nieuwe voorzitter koestert een hoopgevende wens. “Met mijn voorzitterschap wil ik een nieuwe wind door Tielt laten waaien en aan de mensen een andere politiek tonen. Ik reik iedereen de hand die eraan wil meewerken om het traditionele beeld van meerderheid tegen oppositie te doorbreken”, verduidelijkt Guido.
Nieuw bestuur
Het bestuur van Open Vld Tielt telt vanaf juni zestien leden die elkaar aanvullen door hun verscheidenheid in activiteiten en interesses. Elke inwoner van Tielt kan door deze diversiteit een aanspreekpersoon vinden waarbij hij of zij terecht kan met vragen of bekommernissen. Het bestuur bestaat uit volgende leden: Lisa De Ceuninck, Pieterjan Debyser, Daniel Duribreux, Simon Germonpré, Steven Lampaert, Johan Rosseel, Joris Tack, Ivan Van Cauwenberghe, Vicky Van Compernolle, Gudrun Vandeginste, Eric Vande Walle, Marie-Claire Verbeke, Veerle Vervaeke, Cathy Vincent, Guido Weustenraed (voorzitter) en Bianca Wybo.