Groepsaankoop Zonnepanelen

Patrick Demarest

25/06/2020
Actua

Op 25 mei ging in West-Vlaanderen opnieuw een groepsaankoop zonnepanelen van start. Het Lokaal Bestuur Tielt ondersteunt dit initiatief.

Met de zesde editie van de groepsaankoop zonnepanelen wil het Energiehuis Oostende inwoners en bedrijven in West-Vlaanderen helpen om op een voordelige manier over te stappen naar hernieuwbare energie. Het Lokaal Bestuur Tielt ondersteunt deze groepsaankoop waarbij deelnemers een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem kunnen aankopen, inclusief plaatsing en elektrische keuring. Inschrijven kan nog tot 28 augustus. We geven graag een woordje uitleg.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Via de groepsaankoop word je duidelijk en objectief geïnformeerd, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Zonnepanelen hebben een levensduur van minimum 25 jaar. Gemiddeld verdien je de kosten van een installatie in minder dan tien jaar terug. Door zelf stroom op te wekken, heb je bovendien een grotere onafhankelijkheid van je energieleverancier. Door te kiezen voor zonnepanelen draag je ook bij aan de vermindering van jouw CO2-uitstoot en verhoog je de marktwaarde van je woning.

De groepsaankoop in vier stappen

Op 6 mei vond reeds de veiling plaats onder vooraf gekwalificeerde leveranciers.

  1. Inschrijven: Nog tot 28 augustus kan je je vrijblijvend inschrijven via wijkiezen.be.
  2. Persoonlijk voorstel: Ontvang je persoonlijk voorstel per e-mail en bekijk je kosten, besparing en terugverdientijd.
  3. Jij beslist: Vind je het aanbod interessant? Dan heb je tot en met 28 augustus de tijd om het voorstel te accepteren. Intussen kan je met al je vragen terecht bij de helpdesk of tijdens een webinar.
  4. Plaatsing: Als je beslist om in te gaan op het voorstel, dan neemt de winnende leverancier contact op voor een inspectie van je dak. Daarna wordt de plaatsing van jouw zonnepanelen ingepland.

Je kan meedoen met deze groepsaankoop als je voldoet aan één van deze voorwaarden:

  • je bent eigenaar van een dak;
  • je bent huurder en hebt expliciete toestemming van de eigenaar van het dak;
  • je hebt een KMO of een vzw of je maakt deel uit van een vereniging van mede-eigenaars (VME).

Online infomoment

Door de maatregelen die gelden rond COVID-19 wordt er een online informatiemoment via een webinar georganiseerd. Tijdens deze webinarsessie, die geheel vrijblijvend is, maak je kennis met de organisatoren en de leverancier die de installatie zal verzorgen. De webinar vindt plaats op 7 juli om 19u30. Je kan je inschrijven voor de webinar via www.wijkiezen.be/infoavond.