Griet Gevaert van Skripto

Patrick Demarest

15/05/2021
winkel

Elke week stellen we een winkel voor aan de hand van een aantal vragen. En de zaakvoerder mag de fakkel (bij manier van spreken) doorgeven aan een collega. Deze week Griet Gevaert van Skripto in de Bruggestraat in Tielt.

 

 

Wie is Griet Gevaert?

“Ik ben getrouwd met Nic Opsomer en mama van 2 dochters Renée en Alice.”

Hoelang ben je al zelfstandig?

“Volgend jaar hebben we onze winkel 20 jaar. Begin 2002 heb ik de winkel overgenomen, het was toen ook al een krantenwinkel.”

Kan je de geschiedenis van Skripto en jouw rol daarin schetsen?

“In 2013 werd de oude winkel volledig verbouwd en werd het pand ernaast erbij genomen tot een moderne en ruime krantenwinkel. Onze gevel hebben we dan ook volledig in het zwart geschilderd.”

Wat verkoop je allemaal?

“Onze winkel bevat de klassieke producten van een krantenwinkel zoals kranten en tijdschriften, sigaretten en alle producten van de Nationale Loterij zoals Lotto, Euromillions en krasloten.”

“Daarnaast zijn we ook een Gold Label Shop van Hallmark. In een aparte kaartenhoek hebben we een uitgebreid assortiment aan Hallmark-wenskaarten, waarbij onze collectie elke zes weken wordt vernieuwd.”

“Ook alle pakjes van Ups kunnen bij ons binnengebracht worden.”

Wat vind je zelf zo tof aan Skripto?

“De enorme variatie aan producten. Met mijn wekelijkse nieuwe covers van de tijdschriften heb ik elke week een bijna andere winkel.”

Hoe concurreer je tegen grote ketens?

“Wij hebben zeer ruime openingsuren, elke morgen openen we om 6.30 uur doorlopend tot 18.30 uur. Onze klanten kennen we persoonlijk en zo weten we ook precies wat ze nodig hebben.”

Doe je vaak acties?

“Alle acties van Lotto volgen we op de voet en voor de Hallmark-wenskaarten werken we met een klantenkaart.”

Wat vind je van Tielt als winkelstad?

“Tielt is klein maar fijn om te winkelen en te wonen met toch een mooie diversiteit aan winkels, om het shoppen af te sluiten op één van onze terrasjes of restaurants.”

Aan welke winkel geef je de fakkel door?

“Aan Juwelier Vandewalle, Markt 6.”