Gloednieuwe VZW Préparé organiseert gezinsvriendelijke wandeling in Tielt

Patrick Demarest

26/03/2021
vereniging

Vanaf Paasmaandag, 5 april, lanceert VZW Préparé “ Tournée Préparé”, een gezinsvriendelijke wandeling van een vijftal kilometer met start en aankomst op Watewy in Tielt.

VZW Préparé, een gloednieuwe vzw in oprichting, is ontstaan in het voorbije frustrerende jaar waarin opeens alles stiller werd. De agenda’s, normaal heel goed gevuld, bleven zo goed als leeg. Ons sociaal leven viel stil. Ons cultureel leven noodgedwongen ook. Geen live muziek, geen theater, geen dans of andere mooie evenementen die mensen in gezelligheid samen brengen. Activiteiten kan je uitstellen of afgelasten, maar met inspiratie en ideeën lukt dat minder goed. Die blijven immers dwalen in het hoofd, om daar uiteindelijk te groeien tot concrete plannen. En leuke plannetjes zijn er genoeg bij de creatieve geesten achter deze ‘pasgeboren’ vereniging.

VZW staat ook open voor ideeën van anderen

Het doel van VZW Préparé is tweeledig. Enerzijds zelf activiteiten organiseren, zoals theaterstukken, muziekoptredens, lezingen, enz.

Anderzijds staat de vzw ook open voor de ideeën van anderen. Mensen op zoek naar een publiek om hun passie of talent te delen kunnen terecht bij VZW Préparé.

De drijvende krachten achter de VZW luisteren graag naar alle creatieve voorstellen om daarna misschien samen aan de slag te gaan. Het logo is niet voor niets een gehaktmolen. Losse gedachten, leuke ideetjes gaan de molen in en worden met zorg geprepareerd en wat bijgekruid om daarna geserveerd te worden aan al wie wil proeven.

In ‘Tournée Préparé’, de eerste activiteit, volg je het spoor van Meneer Wolf en Doldwaze Danny langs de grens van Schorriemorrieland en buurland Preitem. Tijdens de wandeling ontmoet je in leuke filmpjes allerlei personages, elk met hun eigen verhaal (11 in totaal!). Die kan je bekijken door de QR-codes te scannen op het traject van deze uitgestippelde tocht.

De pijlen blijven hangen tot 1 oktober 2021. Wie nood heeft aan een extra wegbeschrijving kan die downloaden via de Facebookpagina ‘VZW Préparé’. Er is een versie voor volwassenen en ook voor kinderen. Op Paasmaandag worden er op het traject ook heel wat kleurrijke ‘happy stones’ verborgen voor de kleine speurneuzen. Alle extra info is beschikbaar via de Facebookpagina.

Contact opnemen kan via vzwprepare@gmail.com of via de Facebookpagina VZW Préparé. Contactpersonen zijn David Maertens, Sabine Tack, Hilde Van Maele, Bruno Tallieu, Geert Vermeersch, Piet Van Compernolle en Severine Van Compernolle.

Info via 0484 50 07 49.