Geplande vaccinatie vond plaats in wzc Deken Darras

Patrick Demarest

26/01/2021
Actua

De geplande vaccinatie op maandag 25 januari 2021 in het wzc Deken Darras in Tielt vond plaats zoals voorzien. Twee vastgestelde besmettingen brachten de vaccinatie niet in het gedrang. De kamerisolatie zal voor alle bewoners, die op 28 januari 2021 negatief testen, opgeheven worden.

Op zaterdag 23 januari 2021 werd bij zowel medewerkers als bewoners een testing gedaan op een van de afdelingen van het wzc Deken Darras. Dit gebeurde negen dagen na een laag risicocontact met een medewerker met een sterk vermoeden van besmetting met het Britse variant. “Twee bewoners bleken positief te zijn, waarvan een met een nog niet bevestigd vermoeden van besmetting met de Britse variant”, zegt Pascale Baert, schepen en voorzitter Zorg Tielt

Verdere testing zal gebeuren om kort op de bal te kunnen spelen

“De kamerisolatie, die uit voorzorg werd ingevoerd, zal voor alle bewoners die op 28 januari 2021 negatief testen, opgeheven worden”, aldus Pascale Baert.  “Verdere testing zal gebeuren om kort op de bal te kunnen spelen. Alle maatregelen en beslissingen zijn het resultaat van nauw overleg met de medische experten van het Agentschap Zorg en Gezondheid en met professor Verhasselt van het UZ van Gent.”

Deze besmettingen brachten de vaccinatie die ingepland stond voor 25 januari 2021 niet in het gedrang. Alle bewoners en personeelsleden, behalve de twee bewoners die positief testten, werden op maandag 25 januari 2021 gevaccineerd."

“Het spreekt voor zich dat dit een zware dobber was voor onze medewerkers en bewoners maar ook voor de families”, zegt Pascale Baert. “We delen hun bezorgdheid. Na zes zeer zware weken was het de hoop van iedereen dat de vaccinatie van maandag 25 januari een keerpunt zou zijn in deze loodzware en zenuwslopende periode. De tomeloze inzet van de medewerkers wordt echter op een lovenswaardige manier aangehouden. Ook deze uitdaging zal het hoofd geboden worden.”