Geen culturele picknick

Patrick Demarest

28/07/2020
vereniging

Heidi Vanackere: "Als nieuwe cultuurvereniging vtbKultuur | Tielt kunnen wij terugblikken op een geslaagde wandeling  als opener voor ons eerste werkjaar. De organisatie was volledig coronaproof en de deelnemers waren laaiend enthousiast over onze gids, Koen Himpe, en natuurlijk de schitterende streek rond de Poelberg en de Meikensbossen."

Geen culturele picknick

"Echter het plan om op 9 augustus onze eerste culturele picknick te organiseren in Huis Tabor, moeten we bijstellen. Zoals u beslist al hebt vernomen via de reguliere media is de huidige situatie omtrent de coronabesmettingen er niet direct één om vrolijk van te worden. Het is zelfs zo dat de situatie in Tielt slechter is dan in de direct omliggende buurgemeentes. We staan heden dan ook op een kruispunt wat betreft het nemen van beslissingen omtrent veiligheid. Daarom hebben we met de kern van vtbKultuur | Tielt beslist om geen onnodige risico’s te nemen en en met spijt in het hart dit evenement te annuleren en uit te stellen naar 2021. We willen als cultuurvereniging het goede voorbeeld geven, ook al valt het ons zwaar."

Vergeten helden

"Waar we wel naar uitkijken na een spannende zomer, is de lezing over en boekvoorstelling van “Vergeten Helden” door Tieltenaar Dirk Verbeke en fotograaf Johannes Van de Voorde in een uitgave van Lannoo Tielt. Deze wordt gepland in oktober en zal doorgaan in Huis Tabor, uiteraard indien Covid-19 dit toelaat."

Interesse in vtbKultuur? Meer info via heidi.vanackere@vtbkultuur.be of via 0468 29 96 90