Filmvoorstelling: Liefde in tijden van jongdementie

Patrick Demarest

21/09/2021
film

In Brugge en Tielt vindt de filmvoorstelling met nabespreking van de documentaire van Leo De Bock: “Liefde in tijden van jongdementie” plaats. Het is een samenwerking tussen Ferm, Ons Zorgnetwerk, vzw Zorg-saam, Familiezorg en Foton.


In Vlaanderen leven naar schatting 1800 mensen met jongdementie. Bij dementie op jonge leeftijd starten de symptomen vóór de leeftijd van 65 jaar.

In deze film volgt documentairemaker Leo De Bock personen met jongdementie die hun eigen leven naspelen in een theaterstuk. De film geeft een uniek en zeer openhartig inzicht in wat het betekent om jongdementie te hebben en welke gevolgen dit heeft voor de omgeving.

Negen mensen met jongdementie, hun partners en buddy's, voeren een theaterstuk ‘De Loteling’ (mensen die een slecht lot hebben getrokken)  op om de wereld te vertellen wat het betekent jongdementie te hebben, enz.

Er zijn voorstellingen op maandag 4 oktober 2021 in Fotonhuis Brugge, Biskajersplein 2, 8000 Brugge en op woensdag 6 oktober in het Regiohuis Familiezorg, Krommewalstraat 1, 8700 Tielt. De voorstellingen vinden telkens plaats van 19.30 uur tot 22 uur. De deuren gaan open vanaf 19.15 uur. De deelnameprijs bedraagt 9 euro (2 drankjes inbegrepen). Inschrijven kan tegen uiterlijk 29 september via: voor Brugge: https://www.samenferm.be/vrije-tijd/activiteiten/liefde-in-tijden-van-jongdementie/217679 en voor Tielt: https://www.samenferm.be/vrije-tijd/activiteiten/liefde-in-tijden-van-jongdementie/217682. De inschrijving is pas definitief na overschrijving.