Dat verhaal start eigenlijk al in 1963, wanneer Milo Lybaert en Jacqueline Le Couter hun hotel, restaurant en feestzaal langs de Ruiseledesteenweg oprichtten. In 2005 nemen Nick Ver Eecke en Stefanie Verhaege Feestzaal-Restaurant-Hotel El Parador over van François Verstraete en Carine Maes, zus van Latexco-zaakvoerder Luc Maes.
“Opties opnieuw bekijken”
“We zijn ondertussen inderdaad 17 jaar verder”, stelt Nick vast. “Lucas, onze zoon, wordt straks 18 en studeert af aan Hotelschool Ter Groene Poorte. Wij hebben altijd de bedoeling gehad El Parador 20 jaar succesvol uit te baten, als een bloeiende zaak, om daarna onze opties opnieuw te bekijken. Die termijn halen we dus net niet, en daar zitten onze nieuwe buren voor iets tussen.”
Enkele jaren terug kocht projectcoördinator MC Bouw het aangrenzend perceel. De vergunningsaanvraag om daar een nieuw, hedendaags kantoorgebouw te bouwen, leidde tot een eerste contact en van het een kwam het ander. “MC Bouw zag en ziet mogelijkheden op langere termijn en we bleken relatief snel op dezelfde golflengte te zitten”, aldus Nick en Stefanie. “Er kwam een concreet voorstel en wij zijn daarop ingegaan. Lucas koestert geen plannen om in de zaak te stappen, er is die termijn die we voor onszelf in gedachten hadden en een goed overnamebod valt niet elke week in de bus, dus dan denk je na en maak je een overweging.”
Nog een pak feesten afwerken
Het feit dat MC Bouw op middellange termijn denkt, is voor Nick en Stefanie een belangrijke factor. “Dat klopt. Zij focussen zich in eerste instantie op hun plannen hiernaast en dat geeft ons de mogelijkheid om hier in schoonheid nog een hoofdstuk te schrijven. Voor ons is het belangrijk dat we de geplande agenda kunnen afwerken en geen mensen moeten teleurstellen. El Parador blijft dus gewoon open, voor zover dat mogelijk is in deze tijden.”
Of de coronacrisis meespeelt in de beslissing? Nick en Stefanie halen de schouders op. “Het is in elk geval geen geschenk voor El Parador, dat mag duidelijk zijn. Zelf hebben we niet stilgezeten, wat ons na meer dan twintig jaar in de horeca zeker ook op nieuwe ideeën heeft gebracht.” Stefanie rondt dit schooljaar haar graduaatsopleiding Specifieke Lerarenopleiding af met een laatste stageperiode en was in 2020 drie maanden aan de slag in de keuken van het Sint-Andriesziekenhuis. Nick ontdekte ondertussen bij verschillende bevriende ondernemers dat hij van veel markten thuis is.
Nog geen carrièreswitch
Een bruusk einde is niet aan de orde en El Parador blijft minstens tot eind 2021 open. “De agenda staat vol, ook al schuiven we nu al een paar maanden de zaken noodgedwongen op. Met het hele team doen we er alles aan om de geplande feesten perfect af te werken. Wat de toekomst brengt, zowel voor ons persoonlijk als voor El Parador, staat nog niet helemaal vast en welke termijn we daarop kleven eigenlijk evenmin.”
Nick stond tussen 1996 en 2005 achter de toog in het bekende jongerencafé De Keet. Vanaf 2000 runde hij samen met Stefanie ook Brasserie ’t Forum in de Nieuwstraat, tot ze in 2005 de stap naar El Parador zetten. De vraag of nieuwe horecaplannen tot de mogelijkheden behoren, wordt beantwoord met een glimlach. “We zullen zien.”