Feest op de Boerenmarkt

Patrick Demarest

18/04/2019
Actua Bedrijf Cultuur Economie horeca/toerisme Sociaal vereniging winkel

Naar aanleiding van Week van de Korte Keten wordt op zaterdag 4 mei een speciale editie van de Boerenmarkt met animatie, een leuke wedstrijd, proevertjes… georganiseerd. De Almost Swinging Jazz Band zorgt voor extra veel sfeer en ambiance tijdens de boerenmarkt.

Proevertjes Aan elk kraampje krijg je een proevertje of een leuke korting aangeboden! Bovendien kan je leuke en lekkere prijzen winnen! Je hoeft enkel een bonnetje in te vullen en te deponeren in de bus aan het kraampje van stad Tielt en wie weet maak je kans op een mooie prijs…

Amusant platteland

Ook zetten we naar aanleiding van Week van de Korte Keten heel graag nog eens onze fantastische Tieltse fietsroute in de kijker.
De landbouw en het landschap, het zijn twee uitgangspunten van deze route. Het landschap bepaalt het type landbouw, maar ook de landbouw bepaalt mee het landschap.
Landbouw geeft mee vorm aan de identiteit van onze stad en platteland. En daar zijn we fier op! De landbouw omarmt heel wat zaken zoals landschap, landbouwverbreding, hoeveverkoop, duurzaamheid, innovatie... Op deze route 'zie' je landbouw, 'voel' je landbouw én 'proef' je landbouw.


Verspreid over de routes staan infoborden bij landbouwbedrijven. De infoborden geven tekst en uitleg bij de bedrijfsactiviteiten, bieden een blik op het omliggende landschap of vertellen iets over de geschiedenis of over een algemeen gegeven van de landbouwsector, én er is ook een leuk weetje voor kinderen in verwerkt.

De routes zijn apart bewegwijzerd aan de hand van vier kleuren ‘Amusant Platteland’.