‘Droge kroegentocht’ en ‘Als graven gaan praten’ gratis begeleide wandelingen in Tielt

Patrick Demarest

30/05/2021
Actua

Ook in juni biedt het stadsbestuur in samenwerking met de Tieltse Gidsenkring twee gratis begeleide themawandelingen op zondagvoormiddag aan: ‘Als graven gaan praten’ en de ‘Droge kroegentocht’.

Foto Stadsarchief Tielt.


De themawandelingen zijn een unieke manier om je eigen stad eens met een andere blik te bekijken. Gediplomeerde gidsen staan in voor de deskundige begeleiding.

Op zondag 13 juni is er ‘Als graven gaan praten’. Deze wandeling leidt je van het verdwenen kerkhof rond de Sint-Pieterskerk naar de stedelijke begraafplaats, waar je een verkennende tocht onderneemt met aandacht voor de evolutie van de begraafplaats, van 1828 tot op vandaag en ‘morgen’. Je wandelt langs opvallende architecturale of bescheiden grafmonumenten die getuigen zijn van een veranderend modebeeld en staat stil bij bijzondere personaliteiten die postuum nog altijd hun stempel drukken op onze dodenstad.

De start vindt plaats stipt om 10 uur aan de Sint-Pieterskerk. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang.

Op zondag 27 juni is er de ‘Droge kroegentocht’. Onze stad heeft een rijk brouwersverleden. En in de Kortrijkstraat bevonden zich meer dan 80 cafés. Misschien hoorde je ooit al van ‘De Zalm’, ‘Den Kleinen Beer’, ‘De Ster’ of ‘Cambrinus’ … Tijdens deze droge kroegentocht ontdek je het verhaal achter de vele cafeetjes in de omgeving van de Markt en de Kortrijkstraat en krijg je een anekdotische blik op het Tieltse brouwersverleden.

De start vindt plaats stipt om 10 uur op de Markt aan de kant van het stadhuis. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang.

Inschrijven voor een gratis themawandeling doe je via het Stadspunt: 051 42 81 11 of stadspunt@tielt.be.

Er zijn maximum 24 deelnemers toegelaten per themawandeling. Alle deelnemers dragen verplicht een mondmasker gedurende de gidsbeurt.