Dirk Vanhecke met pensioen na 42 jaar voor de familie Vlaemynck te hebben gewerkt

Patrick Demarest

21/06/2021
Bedrijf

42 jaar heeft Dirk Vanhecke met passie, gedrevenheid en enorme loyaliteit liefde op het bord getoverd en dit voor één en dezelfde familie. Een krak en uniek in zijn vak.


In 1979 start Dirk Vanhecke, jonge snaak met tonnen veel zin, zijn loopbaan bij Dirk en Nicole Vlaemynck in de Shamrock. Duizenden feesten, buffetten recepties en etentjes, Dirk was er altijd bij.

In 2013 richtte Karel Vlaemynck het Vlaemynck Business Center op en creëerde daar een plaats voor een restaurant dat tot op heden iedere middag tijdens de week dagverse gerechten serveert.

Alsof de goden ermee gemoeid waren of omdat toeval toch bestaat, chef Dirk wou op dat moment wat meer vrije tijd om zich met zijn passie ‘het vissen’ bezig te houden. De overstap naar het Inofec Kaffee was dan ook snel geklonken.


De laatste acht jaar van zijn loopbaan heeft hij met volle passie en overgave, heerlijke dagschotels op tafel getoverd. Het laatste anderhalf jaar stoomde hij zijn opvolgster Nathalie Plettinck klaar. Dat zijn laatste jaar niet een gedroomd scenario kende, hoeft geen betoog. Maar dankzij de take away, kon hij tot zijn laatste dag mensen gelukkig maken.

Op zijn laatste dag voor zijn pensioen werd Dirk Vanhecke dan ook onder een stralende zon met een erehaag van de collega’s en een hartverwarmend applaus uitgezwaaid.