Daphne Van Dorpe van ‘t Vitamientje: “Ik moet onder de mensen kunnen zijn.”

Patrick Demarest

06/07/2021
winkel

Elke week stellen we een winkel voor aan de hand van een aantal vragen. En de zaakvoerder mag de fakkel (bij manier van spreken) doorgeven aan een collega. Deze week Daphne Van Dorpe van ‘t Vitamientje langs de Schuiferskapelsesteenweg in Tielt.

Foto WMe.

 

Stel jezelf eens voor.

“Mijn naam is Daphne Van Dorpe, getrouwd met Matthijs Goethals en mama van twee prachtkinderen: Leon Goethals (6) en Henri Goethals (3). Ik ben afgestudeerd aan de Hotel en Toerismeschool Spermalie Brugge. Wij wonen in Wingene en baten langs de Schuiferskapelsesteenweg in Tielt Groenten en Fruit ‘t Vitamientje uit.”

Hoelang ben je al zelfstandige?

“Ik ben al 10 jaar zelfstandige. In mei van dit jaar bestond ‘t Vitamientje 10 jaar.”

Kan je de geschiedenis van jouw zaak en jouw rol daarin schetsen?

“Ik heb de microbe van groenten en fruit te pakken gekregen doordat mijn ouders vroeger groenten kweekten en ik soms thuis mee hielp. Zo ben ik op het idee gekomen om een groente- en fruitwinkel te openen.”

Wat verkoop je allemaal?

“Versneden groenten, slamix gewassen, geraspte wortels, verse fruitsalade, verse soep, verse desserts, hoeveyoghurt, wokgroenten, aardappelen en verse eitjes. Driewekelijks is er een aankoop op de veiling van verse groenten en fruit. Die kiezen wij zelf uit.

Wat vind je tof aan je zaak?

“De babbels met de klanten en sociaal contact. Ik moet onder de mensen kunnen zijn.”

Hoe concurreer je?

“We zorgen ervoor dat onze producten de meest verse zijn.”

Doe je vaak acties?

“Wij hebben wekelijks voordelige groenten- en fruitcollis die wij vermelden op Facebook.”

Wat vind je van Tielt winkelstad?

“Dat Tielt een supergezellig stad is en dat alle handelaars elkaar zoveel mogelijk proberen te steunen onder elkaar. Dat vind ik super. Eigenlijk heb je alles wat je nodig hebt in Tielt.”

Aan welke winkel geef je de fakkel door?

“Aan Slagerij Gert, Deken Darraslaan in Tielt.”