Cool Electro Cycles neemt nu ook Fietsen Van den Hauwe over in Melle

Patrick Demarest

25/02/2022
Bedrijf

Cool Electro Cycles (CEC) is al enige tijd marktleider elektrische fietsen in West-Vlaanderen, maar laat nu zijn eerste stevige tentakel buiten de thuisprovincie landen. Na de demarrage door de overname van Fietsenhuis Ampe in Torhout is de volgende demarche de overname van Fietsen Van den Hauwe (VDH) in Melle. Daarmee wordt het premium sport segment een aanzienlijk onderdeel van CEC.

Christophe Cool, mede-zaakvoerder CEC: "Met de overname van Fietsen Van den Hauwe willen we een sterk signaal geven wat betreft onze geografische uitbreiding richting Oost-Vlaanderen, waardoor we nog beter onze B2B-klanten kunnen helpen en onze klanten regio Gent vlotter kunnen bereiken.”

Cédric de Kerchove, mede-zaakvoerder CEC:Met de overnames in Torhout en Melle bevestigt Cool Electro Cycles de strategie om naast elektrische fietsen ook het premium sport segment uit te bouwen. In onze visie wensen wij, vanuit toegankelijke expertise en een aangename totaalbeleving, iedereen op weg te brengen naar een duurzame, plezierige en gezonde mobiliteit. Hiervoor zijn beide segmenten uiterst complementair.”    

Overname in een veranderende fietsmarkt

Luc Van den Hauwe ziet al een vijftal jaar de fietsmarkt veranderen en weet dat het fietslandschap er binnen nog eens vijf jaar helemaal anders zal uitzien.

Luc: "Er zijn dan twee opties. De ene is nog groter worden. Maar groeien is ook meer administratie en dan dringt schaalvergroting zich op. Dat zou betekenen dat ik nog meer hooi op mijn vork zou moeten nemen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor mijn gezondheid en dus voor optie twee: een samenwerking aangaan door overname."

Randy Remue, van de begeleidende makelaar Rhodeland: "Ik ontmoette de zaakvoerders van CEC tijdens de overname van Fietsen Ampe in Torhout, waardoor ik CEC en hun ambities leerde kennen. Ik bracht hen samen met Luc, die aan het uitkijken was hoe hij zijn zaak werkbaar verder kon zetten."

Luc: "Wat mij positief trof bij de onderhandelingen was dat deze rechtstreeks door de zaakvoerders gebeurd zijn, inderdaad in samenwerking met Randy. Persoonlijk contact is heel belangrijk en zo weet ik dat mijn zaak in goede handen terechtkomt."

Premium sport segment

Met de overname van Fietsen VDH en Fietsen Ampe opent Cool Electro Cycles ook het sportieve fietssegment, met racefietsen, pistefietsen, mountainbikes, crossfietsen en tijdritfietsen, en merken als Trek, Lapierre en BMC.

Nicolas Cool, mede-zaakvoerder CEC: “Vanaf nu kunnen we onze klanten van premium sportmerken bedienen, waaronder mountainbikes en racefietsen. Met Fietsen Ampe en Fietsen Van den Hauwe halen we echte sportfietsexperts in huis."

Christophe Cool: "Deze sterke stap richting premium sport is meer dan enkel wat sportmerken aanbieden. In West-Vlaanderen zijn we e-bike expert en met Van den Hauwe erbij zijn we ook expert in het sportsegment."

De focus van CEC ligt hierbij op de high-end sport. Met VDH haalt het een 9-koppig team in huis van sportexperten in bike fitting, waaronder uitgebreide fietsopmeting, basisafstelling op de fiets, zadeldrukmeting, voetanalyse ... Er is een speciaal geklimatiseerde ruimte met o.a. cameratechnologie en drukpuntmetingen.

Familiebedrijf

Fietsen VDH is nog steeds een familiezaak en bestaat dit jaar 101 jaar. Een deftig 100-jarig jubileum zat er door de coronaperikelen voorlopig niet in.

Luc: "Waar ik het meeste trots op ben, is het plezier waarmee mijn werknemers hier komen werken. We zijn een familiebedrijf en slagen erin voor een familiale sfeer te zorgen en het personeel samen te houden.

Wat mij mee overhaald heeft voor de overname door CEC is dat er goed zorg gedragen zal worden voor mijn huidige personeelsteam, want zonder hen was fietsen VDH nooit uitgegroeid tot wat het nu was.

Zelf blijf ik voorlopig aan boord en spits mij toe op de specialisatie Carbon repair, waar ik al een tijd heel graag mee bezig ben. Dit is uniek en onderscheidt fietsen VDH, want frames in carbon herstellen vraagt de nodige expertise."