Breng eigen liveversie van Belgisch nummer dat je na aan het hart ligt

Patrick Demarest

06/02/2021
cultuur/onderwijs

“De muzikale geschiedenis van Tielt is zeer rijk en bijzonder”, zegt Femke Vanhecke van het Gildhof. “Dus doen we volop mee aan de Week van de Belgische Muziek van 8 tot en met 14 februari.” Er ligt een Tieltse Belpop Bonanza Fiets- en Wandelroute klaar, in de Kortrijkstraat weerklinken jouw all time Belgische favorieten, Belpop-pareltjes zullen neerdalen vanaf de beiaard en je kan zelf een versie brengen van een Belgisch nummer dat je na aan het hart ligt.

Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari 2021 vindt de Week van de Belgische Muziek plaats. Ook cultuurcentrum Gildhof doet graag mee aan deze muzikale liefdesverklaring en zet een aantal acties en initiatieven op het getouw. Initiatiefnemers van de Week van de Belgische Muziek zijn verscheidene spelers uit de muzieksector, VRT, diverse media en allerhande cultuurorganisaties. Muziek van bij ons én de muzieksector, die het momenteel moeilijk heeft, worden in de spotlights gezet.

Tieltse Belpop Bonanza Fiets- en Wandelroute

“De muzikale geschiedenis van onze stad is zeer rijk en bijzonder, daar mag je zeker van zijn”, zegt Femke Vanhecke, coördinator Gildhof Cultuurcentrum Tielt. “Er zijn dus schatten aan Belpop-verhalen te rapen in Tielt. Binnenkort kan je al deze Belpoppareltjes (her)ontdekken met de Belpop Bonanza Fiets- en Wandelroute.”

Jimmy Delvaux en Jimmy Dewit hebben de fiets- en wandelroute uitgestippeld. “Deze twee vakmannen bij uitstek verdiepten zich helemaal in het Tieltse erfgoed en zijn binnenkort graag jouw gids doorheen de Tieltse Belpopgeschiedenis”, zegt Femke Vanhecke.

Op de route doorheen het centrum van Tielt bevinden zich tien stopplaatsen met een QR-code. Al wat je nodig hebt, zijn een fiets of stapschoenen en een smartphone. “Achter elke QR-code wacht een mooi verhaal in woord en beeld”, aldus Femke Vanhecke.

Het routeplan kan je afhalen bij cultuurcentrum Gildhof of downloaden via www.gildhof.be.

Tielt, hometown of…

Wie denkt aan muziek in Tielt, denkt ongetwijfeld ook aan heel wat Tieltse bands. Tielt zet dan ook graag de muzikale vedetten van de stad in de spotlights. Op de Facebookpagina van Stad Tielt kan je jouw ultieme favoriet doorgeven.

De bands die de meeste harten sneller doen slaan, krijgen de vraag of ze even extra in de kijker mogen worden gezet in het Tieltse straatbeeld.

Beklijvende Belpop beiaardconcerten

Op woensdagnamiddag 10 februari 2021 en zaterdagnamiddag 13 februari 2021 zullen in de Kortrijkstraat jouw all time Belgische muzikale favorieten weerklinken tijdens het winkelen. Via de Facebookpagina van Stad Tielt kan je alvast jouw keuze doorgeven.

Trouwens, Belpop kan ook op de beiaard. Op donderdagvoormiddag 11 en zondagnamiddag 14 februari 2021 zal beiaardier Kenneth Theunissen Belpop-pareltjes laten neerdalen vanaf de Tieltse beiaard.

Breng zelf een ode aan de Belgische muziek

Iedereen met een hart voor muziek, elke lokale held - van rockers en rappers tot zangers, dj’s, trompettisten en jodelaars - worden aangemoedigd om een massale ode te brengen aan de Belgische muziek. Installeer je op zondag 14 februari om 17 uur stipt op je stoep of open raam en breng een eigen liveversie van een Belgisch nummer dat je na aan het hart ligt. Laat gerust weten dat je meedoet en vraag je gratis promotiemateriaal aan via ‘vibe voor muziek’: https://vi.be/events/ode-aan-de-belgische-muziek.