Bjorn en Charlotte van Brood en Banket Bjorn: “Passie voor patisserie en brood”

Patrick Demarest

16/11/2021
winkel

Regelmatig stellen we een winkel voor aan de hand van een aantal vragen. En de zaakvoerder mag de fakkel (bij manier van spreken) doorgeven aan een collega. Deze week Bjorn Wittevrongel en Charlotte Vercouillie van Brood en Banket Bjorn uit de Steenovenstraat in Tielt.

 

 

Stel jezelf eens voor.

“Wij zijn Bjorn Wittevrongel en Charlotte Vercouillie uit Tielt. Samen baten wij onze warme bakkerij ‘brood en banket Bjorn’ uit in de Steenovenstraat in Tielt. We hebben samen 2 kinderen, Rani (6 jaar) en Luiz (3 jaar).”

Hoe lang zijn jullie al zelfstandig?

“Wij baten onze zaak uit sinds 2013. Intussen hebben we sinds februari 2020 een tweede winkel in de Bedevaartstraat waar Nathalie en Nancy u met de glimlach ontvangen.”

Kan je de geschiedenis van de zaak en jullie rol daarin schetsen?

“Ik ‘rolde ‘ jong in het vak. De passie om patisserie en brood te maken, is blijven hangen. De droom om zelf een eigen zaak uit te bouwen kwam tot stand toen we de kans kregen om bakkerij Chris Vandecasteele over te nemen. Intussen sta ik al 8 jaar aan het roer van onze eigen zaak.”

Wat verkoop je allemaal?

“Brood, patisserie, koffiekoeken, pistolets, klaaskoeken, bokkenpootjes en zoveel meer. Op zaterdag bakken wij 2 keer. Zo heeft de klant tussen 15.30 uur en 16 uur nogmaals verse pistolets voor in de avond.”

Wat vind je zelf zo tof aan je zaak?

“Dat ik van basisgrondstoffen een mooi en lekker product kan maken. En dat de klanten onze producten waarderen. Zo blijf je ook verder groeien. En nieuwe projecten uitbouwen. Wij waren de eerste Tieltse bakker die een broodautomaat in Tielt introduceerde. Na de openingsuren kunnen de klanten er steeds terecht. Ook in het Sint-Andries ziekenhuis vind je ons terug. Dat is een meerwaarde voor de klant.”

Hoe concurreer je tegen grote ketens?

“Wij maken onze producten dagelijks vers. Onze grondstoffen zijn ook van topkwaliteit. Onze aanpak is ook veel persoonlijker. We proberen zoveel mogelijk te streven naar de wensen van de klant. Dit is niet te vergelijken met de grote ketens waar wij niet tegen concurreren.“

Doe je vaak acties?

“In beide winkels werken we met een klantenkaart. 10 broden + 1 gratis. In de Steenovenstraat hebben we ook Joyn als puntensysteem. Hiermee kan je verschillende beloningen verzamelen. Hoogste beloning is een ontbijtbox voor 2 personen.  Geregeld zijn er ook acties zoals bijvoorbeeld de Week van de Eclair: 3 eclairs + 1 gratis. Of als we een product in de kijker zetten. Acties vind je ook terug op Facebook en Instagram.”

Wat vind je van Tielt als winkelstad?

“Gezellig. Je vind er alles wat je moet vinden.”

Aan welke winkel geef je de fakkel door?

“Aan Wouters Kwaliteitsvis.”