Belevingsweekend met Tutti Tielt en Modeloper in weekend van 11 en 12 september 2021

Patrick Demarest

30/08/2021
Actua

Het Tieltse kernwinkelgebied bruist tijdens het weekend van 11 en 12 september. Op zaterdag zorgen de Tieltse harmonieën, fanfares, bands en koren volop voor sfeer. Op zondag vindt er opnieuw een grootse editie van de Modeloper plaats. De kinderen kunnen zich uitleven in een speeldorp.


Op 11 en 12 september kan je in de Tieltse binnenstad naar een bijzonder belevingsweekend. De Tieltse harmonieën, fanfares, bands en koren zijn dat weekend volop van de partij. Ze zorgen ervoor dat je kan winkelen en van terrasjes genieten onder muzikale begeleiding.

De Tieltse muziekverenigingen laten dat weekend met veel feestgedruis van zich horen onder de naam ‘Tutti Tielt’. Wie op zaterdag naar Tielt komt, zal er niet omheen kunnen. Je zal nog nooit zo muzikaal gewinkeld hebben als dan.

Programma

Om 15.30 uur is er een optreden Zanglust + koren (Koor Zanglust, OLV-koor, Kamerkoor Ultreya, Amuzang, Cantiga) op de Markt.

Om 16.30 uur treedt Vermaak Na Arbeid en Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele op in de Centrumstraten.

Om 16.45 uur volgt een optreden van de JET Symphonic Band op de Markt.

Gevolgd om 18 uur door een apotheose met alle muziekverenigingen en koren op de Markt

De Tieltse Blaaskapelle luistert de Filourun op. De Accomusicband treedt in de namiddag op voor de bewoners van WZC Deken Darras.

Modeloper

Op zondag vindt er opnieuw een grootse editie van de Modeloper plaats. Dan flaneren tientallen modellen door het stadscentrum. Ze showen de nieuwe modecollecties vanop een reusachtige modeloper.

Dit jaar zijn er maar liefst 10 podia waarop ze halt houden om de laatste modetrends te tonen. Dit alles vindt plaats tussen 14 uur en 18 uur.

Kinderanimatie

Verder is er kinderanimatie. De jongste bezoekers komen aan hun trekken in het speeldorp op de Markt. Er is een go-cart parcours, boogschietstand, een heuse helikopter, schminkstand, enz.

Iets oudere kinderen kunnen een e-step parcours volgen dat start aan het Rameplein. Beide zijn open tussen 14 uur en 18 uur.

Ook op zondag weerklinkt er heel wat livemuziek in Tielt. De JET Mini Band vrolijkt vanaf 14.30 uur de happening op. Het weekend wordt afgesloten met optredens van Blitz (om 16.30 uur) en 50 No’s and a Yes, means Yes (om 18.15 uur) op de Markt.

Alle info over dit weekend vind je via deze link.

Verkeersinformatie

Op vrijdag 10 september is de Markt verkeersvrij, vanaf de bogen in de Bruggestraat/Lakenmarkt van 19 uur tot 21 uur omwille van de repetities van de koren. Er is een parkeerverbod in dit gedeelte van de Bruggestraat en op de parking aan apotheek Wostyn.

Op zaterdag 11 september is de Markt weer verkeersvrij, vanaf de bogen in de Bruggestraat/Lakenmarkt van 15 uur tot 19 uur. Er is een parkeerverbod in dit gedeelte van de Bruggestraat en op de parking aan apotheek Wostyn.

Op zondag 12 september is de Kortrijkstraat verkeersvrij vanaf 10 uur tot 20 uur. Ook de Markt is dan verkeersvrij, vanaf de bogen in de Bruggestraat/Lakenmarkt van 6 uur tot 20 uur. Er is een parkeerverbod in dit gedeelte van de Bruggestraat en op de parking aan apotheek Wostyn.

Eveneens verkeersvrij zijn het Rameplein, Vijverstraat, Hoogstraat (richting Markt) en Nieuwstraat vanaf 12 uur tot 20 uur. De parking collegesite/Patersparking is bereikbaar. Er worden verkeerslichten geplaatst.

Vanaf zaterdagmiddag tot zondagavond kan je lang parkeren (zonder parkeerschijf) op het Gen. Maczekplein.