Amateurvoetbal vanaf het weekend van 13 februari

Patrick Demarest

07/12/2020
sport

De Crisiscel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft vandaag beslist dat competitievoetbal voor amateurploegen opnieuw mogelijk is vanaf het weekend van 13 februari, voor de jeugd vanaf het weekend van 6 februari.

De crisiscel van de KBVB voor alle geledingen van het voetbal (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League), is vandaag 7 december 2020 opnieuw samengekomen en heeft vastgesteld dat het afwerken van de competitie onder de oorspronkelijke competitieformats onmogelijk is geworden. Bijgevolg werden unaniem de volgende beslissingen genomen voor het amateurvoetbal (veldvoetbal).

  •  Beslissing om de lopende competities in alle afdelingen van het amateurvoetbal (eerste ploegen heren en vrouwen van 1ste nationale tot en met 4de provinciale) af te werken op basis van de “ heenrondes ” (de helft van de oorspronkelijke competitie en kalender waarbij elke ploeg één keer tegen elke tegenstander uit de reeks speelt ).
  • Deze competitie zal leiden tot een eindrangschikking met de normale gevolgen : een kampioen, stijgers, en dalers.
  • De heropstart voor de seniorencompetitie is voorzien in het weekend van 13 februari 2021 en deze in het jeugdvoetbal in het weekend van 6 februari 2021 .
  • Alle eerder uitgestelde wedstrijden worden niet gespeeld.

Deze beslissingen drongen zich op na de verlenging van de huidige COVID-maatregelen voor de sport tot 15 januari 2021 waardoor het amateurvoetbal meer dan 3 maanden volledig heeft stilgelegen. Dit zijn beslissingen onder voorwaarde dat de heropstart van de collectieve trainingen mogelijk is vanaf 16 januari 2021.