129 glimlachen uit Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle

Patrick Demarest

01/05/2021
Actua

Wie in mei zijn langverwachte prik haalt in het vaccinatiecentrum, zal ze ongetwijfeld opmerken: tientallen glimlachfoto’s van Tieltenaren uit de deelgemeenten Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle.


Afgelopen weken verzamelde Cultuurcentrum Gildhof, onder impuls van stagiaire Jira Harnisfeger, unieke portretten.

Het motto is simpel en hartverwarmend. De laatste tijd moeten wij elkaar al te dikwijls begroeten met een mondmasker. Jammer genoeg missen we bij een bezoek aan de stad elkaars glimlach. Daar wil dit fotoproject iets aan veranderen.

Jira ging drie weken lang op pad om de bewoners te fotograferen, die online en telefonisch konden reserveren voor één van de shoots. In april werden in totaal 63 glimlachen uit Aarsele in the picture gezet. In Kanegem deelden 34 inwoners hun glimlach. De kleine deelgemeente Schuiferskapelle wordt vertegenwoordigd door 32 inwoners. In totaal kunnen we dus 129 glimlachen tentoonstellen.

Jira bedankt de deelnemers persoonlijk voor de reacties op het project: ”In deze tijden blijft het moeilijk om iets te organiseren, maar dankzij hen is het gelukt.”

De foto’s zullen vanaf begin mei zeker een maand te zien zijn rond het vaccinatiecentrum in Tielt en op drie verschillende locaties in de deelgemeenten: aan de kerken van Aarsele en Kanegem en aan Club 77 in Schuiferskapelle. Voor een keer zullen dus niet de ogen, maar wel de mond de ambassadeur zijn van vele Aarselenaren, Kapellenaren en Kanegemnaren in de stad als een ludiek, maar sterk signaal van verbondenheid van het centrum en zijn deelgemeenten. Het cultuurcentrum vraagt aan wie wil gaan zien om ter plekke de coronamaatregelen te respecteren.

Deelnemers kunnen hun eigen postkaartje verwachten, waarmee ze hun lach op de koop toe ook nog eens kunnen versturen naar een dierbare. Iedereen die een foto of bericht op de sociale media wil posten, wordt gevraagd Cultuurcentrum Gildhof te taggen en ‘#Represent’ te gebruiken.

Voor meer info over dit fotoproject: Gildhof Cultuurcentrum Tielt – reservatiedienst.gildhof@tielt.be of 051 42 82 20.